Woerkums bekendste bedrijf ‘Wylax’ is failliet verklaard

Foto: Archief: Redactie
13 januari 2021, 21:16
Verlopen

WOUDRICHEM - Op woensdag 13 januari 2021 is Wylax International B.V. door de rechtbank in Zeeland-West-Brabant failliet verklaard.

Een verrassende wending, want het van oorsprong Woerkumse oerdegelijke bedrijf wisselde in 2019 van eigenaar en maakte een verhuizing bekend. Het vertrek uit Woudrichem was hiermee voorzien. ‘Visco Holding’ uit Urk werd in juli 2019 officieel eigenaar van ‘dé Wylax’ en daarmee enig aandeelhouder van de vishandelaar uit Woudrichem. De vestiging verhuisde overigens op papier naar Raamsdonksveer. In het bedrijf waren volgens de Kamer van Koophandel op dat moment nog ruim 20 mensen werkzaam.

De naam ‘Wylax International’ bestaat officieel sinds 1993, maar kent zijn oorsprong bij de familie Wijnbelt in veel vroegere jaren (1908). Uit de laatst gedeponeerde jaarrekening over 2019 blijkt dat de kortlopende schuldenlast snel is opgelopen naar ruim 1,4 miljoen euro. Reserves waren er al niet meer sinds de overname. De rechtbank zal later de uitspraak publiceren op haar website.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl