Altena krijgt eigen priklocatie in Almkerk

Foto: pixabay
18 februari 2021, 19:29
Verlopen

ALMKERK - Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft een voorkeur uitgesproken om ook in Altena een vaccinatielocatie in te richten. De gemeente heeft na het voeren van een aantal verkennende gesprekken samen met de GGD West-Brabant bepaald dat Het Verlaat in Almkerk hiervoor de beste optie is.

Een vaccinatielocatie moet aan veel voorwaarden voldoen. Zo moet de locatie goed bereikbaar zijn, voldoende parkeerplaatsen hebben en uiteraard groot genoeg om als zodanig ingericht te kunnen worden. Burgemeester Lichtenberg: “Dit is een uniek kans voor onze inwoners. Het is erg fijn als zij in onze eigen gemeente gevaccineerd kunnen worden en ik ben blij dat ons pleidooi hiervoor bij de Veiligheidsregio is gehonoreerd. Het Verlaat is ook eerder bij vaccinatieprogramma’s van de GGD gebruikt.” Sheikkariem, wethouder van volksgezondheid is verheugd met deze optie voor de inwoners van Altena: “We zijn hierover ook al enige tijd in gesprek met de huisartsen, ook zij zijn zeer positief over een priklocatie in Altena. Maar het betekent natuurlijk ook dat we met anderen die nu gebruik maken van het Verlaat in gesprek gaan. De mogelijke consequenties voor hen brengen we nu in kaart. Als dat nodig blijkt, zoeken we voor hen een passende oplossing.”

Als de inrichting van deze locatie doorgaat, wordt deze volgens de huidige planning in april geopend. De locatie zal 6 dagen in de week geopend zijn, in ieder geval tot en met september. De mensen op afroep van de GGD de locatie bezoeken. De ruimte kan ook gebruikt worden door de huisartsen. De locaties worden 24/7 beveiligd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl