Altena wil regels opstellen voor aantal bijenkasten in de Biesbosch

Foto: Archief
24 februari 2021, 19:38
Verlopen

ALTENA - Altena wil graag regels opstellen voor het aantal bijenkasten in de Biesbosch. De gemeente is daarover in gesprek met Drimmelen, Dordrecht en enkele afdelingen van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging.

De grote concentraties bijenkasten vergroten de kans op uitbraak van ziekten onder bijenvolken. Ook veroorzaken de vele honingbijen overlast voor bezoekers van de Biesbosch. Het college van Altena erkent dat het lastig is om op particuliere terreinen en verpachte gronden het aantal bijenkasten te beperken.

Vandaar dat het nu samen met de andere Biesbosch-gemeentes en de bijenhoudersvereniging de mogelijkheden onderzoekt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl