Vijf bekeuringen uitgeschreven bij controle op Bandijk

Foto: Archief
27 februari 2021, 06:26
Verlopen

WERKENDAM - Vrijdagavond heeft de politie, samen met Staatsbosbeheer, een snelheidscontrole gehouden op de Bandijk bij Werkendam.

Deze controle is uitgevoerd tussen 18.30 en 19.30 uur in verband met het hoge aantal doodgereden dieren in dit gebied. Er zijn vijf bekeuringen uitgeschreven van snelheidsovertredingen. De snelheden varieerden van 78 tot 104 km/u waar 60 is toegestaan. Even na de controle troffen medewerkers van Staatsbosbeheer een net doodgereden ree aan.

In de Noordwaard worden veel dieren doodgereden. “De combinatie van de lange eindeloze wegen, zonder verlichting, zonder drempels en zonder obstakels zorgt ervoor dat mensen hier veel te hard rijden”, zegt Harm Blom, boswachter bij Staatsbosbeheer. De afgelopen periode is er een lichte toename te zien in het aantal aangereden dieren. “Het zijn vooral de schemer periodes die gevaarlijk zijn voor de dieren”, legt Blom uit. In april 2019 zijn er wildspiegels geplaatst, deze moeten ervoor zorgen dat de dieren minder vaak de weg op lopen door de weerkaatsing van het licht van de koplampen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl