Opnieuw uitstel van onthulling gedicht Marieke Lucas Rijneveld

Foto: Hannie Visser-Kieboom
6 maart 2021, 06:01
Verlopen

NIEUWENDIJK - De onthulling van het gedicht van Marieke Lucas Rijneveld, ter ere van het behalen van de Booker International Prize 2020, is opnieuw uitgesteld.

Aanvankelijk zou het gedicht aan de Bakkerskil in december worden onthuld, maar moest vanwege de strenge coronamaatregelen worden uitgesteld. Als nieuwe datum was 21 maart gekozen, maar opnieuw gooit corona roet in het eten. Het gedicht wordt nu op 1 mei onthuld.

In december plaatste de stichting Poëzie Land van Altena al een paaltje langs de Bakkerskil waar straks het gedicht op te lezen is. De plek is gekozen in overleg met Rijneveld en ligt in de buurt van haar ouderlijk huis waar ze is opgegroeid. Het gedicht dat wordt onthuld is gepubliceerd in haar tweede dichtbundel ‘Fantoommerrie’.

Marieke Lucas Rijneveld trad eerder op tijdens één van de poëzieavonden in Eethen. Ook werden twee van haar gedichten opgenomen in de bundel ‘200 jaar gedichten Land van Heusden en Altena’, die de stichting in 2015 uitgaf. Eerder stelde de stichting Poëzie fietsroutes samen langs gedichten in het hele Land van Heusden en Altena. Voorafgaand aan de herindeling tot één gemeente Altena is in elk dorp een gedicht geplaatst.

Marieke Lucas Rijneveld (1991) debuteerde in 2015 met de poëziebundel ‘Kalfsvlies’, die werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs 2016. In 2019 verscheen haar tweede dichtbundel ‘Fantoonmerrie’, die de Ida Gerhardt Poëzieprijs won. Haar debuutroman ‘De Avond is Ongemak’ uit 2018 is in de Engelse vertaling ‘The Discomfort of Evening’ bekroond met de Booker International Prize 2020. Haar tweede roman ‘Mijn lieve gunsteling’ is thans genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2021.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl