Politiek Altena: ‘Prioriteit aan zon op dak boven zon op land’

Foto: Archief
6 maart 2021, 06:52
Verlopen

ALTENA - Voor de opwekking van duurzame energie geeft de politiek in Altena prioriteit aan zon op het dak boven zon op het land. Alleen als daardoor de voor 2030 beoogde doelen voor de energietransitie niet wordt gehaald, komen andere mogelijkheden in beeld zoals zonneweiden.

Deze conclusie valt te trekken uit de opiniërende bespreking door de raad van de Regionale Energiestrategie. De vraag kwam ook naar voren of het überhaupt wel lukt om de vastgelegde ambities waar te maken, aangezien Enexis heeft aangegeven de komende jaren onvoldoende capaciteit te hebben om de op te wekken elektriciteit te transporteren.

Door het vergunningentraject goed te coördineren, is wellicht wat tijdwinst te behalen, bevestigde wethouder Roland van Vugt. Meerdere fracties maakten duidelijk geschrokken te zijn van de mededeling van Enexis, waardoor de gemeente bij andere gemeente gaat achterlopen. Later deze maand neemt de raad een definitief besluit over de Regionale Energiestrategie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl