Alle steun voor Visserijmuseum is nog steeds welkom

Foto: Archief
13 maart 2021, 18:10
Verlopen

WOUDRICHEM - Al eerder werd bekend dat het Woudrichemse Visserijmuseum in zwaar weer verkeerd, maar nu zijn er toch wat lichtpuntjes aan de horizon.

De totale cultuursector is zwaar getroffen en komen nu wederom in aanmerking voor een extra bijdrage vanuit de overheid. Voor het Visserijmuseum is een bedrag van maximaal €5.000,- gereserveerd vanuit de gemeente, een ‘schijntje’ in het totale bedrag van ruim €452.000,-. Het Visserijmuseum is wel een van de instellingen waar de gemeente Altena continue mee in gesprek is om te bekijken hoe deze gesteund kunnen worden.

Arjens van Gammeren, voorzitter van de stichting achter het museum is desondanks blij verrast: “Het is wel heel veel geld en daar zijn we uiteraard blij mee. De hele sector heeft het zwaar. We werken met vrijwilligers, dat maakt dat we geen druk hebben van personele kosten zoals dat bij andere wel het geval is.” Binnenkort start het Visserijmuseum ook met een crowdfundingsactie en denkt men na over het concept ‘Vrienden van het Visserijmuseum’. Alle schouders worden ingezet om het Visserijmuseum te behouden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl