Keizersveerbrug bij Hank in de verkoop

Foto: Archief
14 maart 2021, 17:14
Verlopen

REGIO - Rijkswaterstaat is op zoek naar een nieuwe functie of zelfs eigenaar voor de Keizersveerbrug bij Hank.

Volgens Rijkswaterstaat is de brug een opvallende vakwerkbrug die nog in goede staat verkeert. De huidige Keizersveerse brug kan niet langer deel uitmaken van de A27. Deze snelweg wordt tussen 2023 en 2031 verbreed en daarom is besloten om ook deze brug te verbreden en te verhogen. Verbreding van de huidige brug is niet mogelijk. Rijkswaterstaat biedt de brug daarom aan op de Nationale Bruggenbank.

Deze website voor bruggen werd deze week gelanceerd en is een initiatief van Rijkswaterstaat en gemeenten Amsterdam en Rotterdam. Overheden die een brug willen aanbieden plaatsen deze op de website en wie een brug nodig heeft zoekt hier naar een geschikt exemplaar. Naast de Keizersveerbrug wordt ook de Rotterdamse Van Brienenoordbrug en de oude Lekbrug bij Vianen op de Nationale Bruggenbank aangeboden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl