Al ruim 1.000 kiezers naar de stembus in Altena

Foto: Sander van Strien
15 maart 2021, 20:26
Verlopen

ALMKERK - Tijdens de landelijke verkiezingen kunnen inwoners met een kwetsbare gezondheid al op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart stemmen. Er zijn dan 5 van de 32 stemlokalen geopend in de gemeente Altena.

Een woordvoerder van de gemeente Altena liet weten dat er op maandagmiddag om 16.00 uur al 1.072 kiezers geweest zijn om te stemmen. De gemeente Altena telt 43.170 stemgerechtigde inwoners. 70-Plussers konden tot en met vrijdag 12 maart een briefstem uitbrengen. Van die briefstemmen zijn er al 2.600 binnengekomen. Dat aantal kan nog stijgen, omdat er nog briefstemmen kunnen worden afgeleverd bij aangiftepunten.

De stemlokalen in de gemeente zijn ruim opgezet. Zo is alles ingericht om veilig een stem uit te kunnen brengen. In ’t Rondeel in Woudrichem is er op verkiezingsdag 17 maart zelfs een extra ruimte ingericht. Bij d’Alburcht in Wijk en Aalburg staat buiten een verwarmde tent waar maandag al veel aanloop was.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl