Sloop brengt nieuwe onderkomen paardensportvereniging stap dichterbij

Foto: Gemeente Altena
25 maart 2021, 19:30
Verlopen

ALTENA - Wethouder Shah Sheikkariem gaf donderdag 25 maart het startsein voor de sloop van de leegstaande boerderij aan de Roef in Sleeuwijk. Hiermee wordt plaats gemaakt voor de nieuwe locatie van paardensportvereniging De Nieuwe Roef.

De gemeente levert het terrein bouwrijp op voor de paardensportvereniging. Op het terrein blijft de grote schuur staan. Hierin komen na opknappen de kantine en opslag van materialen. Tegen de schuur aan worden 10 stallen gebouwd. Achterop het terrein komt de weidegrond voor de paarden. Wethouder Shah Sheikkariem: “We zijn al even bezig met de voorbereidingen. Zo hebben we nestmogelijkheden voor vogels gemaakt en is er archeologisch onderzoek gedaan. Nu komen we in de volgende fase. Na de sloop en het bouwrijp maken van het terrein gaan we samen met PSV De Roef aan de slag om iets moois neer te zetten.”

Marjolein van Berchum, bestuurslid PSV De Roef: “Als vereniging gaan we veel zelf aanpakken. We hebben veel helpende handen en handige leden, en hebben er alle vertrouwen in.” De huidige locatie van de paardensportvereniging achter het Altena College komt vrij na de verhuizing. Hier komt een atletiekbaan. Deze bereidt de gemeente voor samen met Atletiekvereniging Altena Road Runners en het Altena College. De bouw van de atletiekbaan kan dan begin 2022 starten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl