Nederlandse vervangers voor rund en kip gelanceerd

Foto: Mark van Noorloos
6 april 2021, 18:13
Verlopen

GIESSEN - Nederland is al decennialang koploper in de ontwikkeling en productie van plantaardige alternatieven voor vlees.

De laatste jaren is deze positie nog verder versterkt door een sterk groeiende vraag, nieuwe toetreders, technologische ontwikkelingen, versnelling op het gebied van innovatie en de stimulerende invloed vanuit politiek, media, onderwijs en NGO’s. Het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe B.V. uit Giessen introduceert deze maand plantaardige kip- en rundstukjes die wereldwijd bij moeten dragen aan de overgang naar een voedselsysteem dat sterker op planten steunt dan op dieren.

Met haar volledig plantaardige kip- en rundstukjes voegt Schouten twee belangrijke producten toe aan haar toch al zeer uitgebreide assortiment. De plantaardige kip- en rundstukjes van Schouten bevatten respectievelijk 18,3 en 22,7 gram eiwit per 100 gram en zijn gemaakt van plantaardige eiwitten uit soja, tarwe en erwten. De kipstukjes bevatten geen soja. De producten bevatten weinig verzadigd vet en zout en zijn gemakkelijk te verwerken in gerechten. Schouten stelt de producten de komende maanden wereldwijd voor aan geïnteresseerde partijen binnen de retail, het out-of-home kanaal en de voedselverwerkende industrie.

Schouten uit Giessen startte in 1990 als eerste Nederlandse partij met de ontwikkeling van vleesvervangers op basis van plantaardige eiwitten. Het bedrijf vermarkt één van de meest uitgebreide en gevarieerde assortimenten ter wereld en levert haar producten, voornamelijk onder private label, in meer dan 50 landen. Ook ontwikkelt het bedrijf veel producten op basis van klantvraag.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl