Nieuwe visvervanger voor Nederlands familiebedrijf Schouten

Foto: Mark van Noorloos
29 april 2021, 07:46
Verlopen

GIESSEN - Schouten Europe introduceert volledig plantaardige vissticks. De vissticks zijn voor het Giessense familiebedrijf de tweede visvervanger na de introductie van haar plantaardige tonijn eerder dit jaar. Schouten kondigt aan de komende maanden nog meer visvervangers op de markt te brengen.

Het aantal vervangers voor vis neemt wereldwijd toe. Product Manager Annemiek Vervoort: “Schouten is altijd een voorloper in de markt van vleesvervangers geweest en dat zijn we nu ook op het gebied van visvervangers. Wij willen duurzame en lekkere alternatieven ontwikkelen die de druk op de oceanen verminderen. We verwachten voor de zomer nog een drietal visvervangers toe te voegen aan ons assortiment’’.

Wereldwijd groeit de vraag naar visvervangers. Vergeleken met vleesvervangers is het nog een relatief kleine markt. Zo ligt de omzet van visvervangers in de Nederlandse retailmarkt rond de miljoen euro. Ter vergelijking, de totale omzet in vleesvervangers is ruim €180 miljoen. Product Manager Vervoort verwacht dat het aandeel visvervangers snel verder groeit. Schouten startte in 1990 als eerste Nederlandse partij met de ontwikkeling van vleesvervangers op basis van plantaardige eiwitten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl