Stil in Werkendam: Vele vlaggen hangen halfstok

Foto: Twitter Kees Vreeken
6 mei 2021, 10:58
Verlopen

WERKENDAM - Donderdag, daags na dodenherdenking en bevrijdingsdag, hangen wederom de vlaggen halfstok in de straten van Werkendam.

Vele inwoners van Werkendam hebben gehoor gegeven aan de oproep om ook op donderdag 6 mei de vlag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de drie omgekomen Litouwse medewerkers van Hoogendoorn en hun nabestaanden. De brand in het appartement boven boven het Werkendamse timmer- en interieurbedrijf aan de Beatrixhaven in Werkendam brak zondagochtend rond acht uur uit. Het vuur sloeg over naar het timmer- en interieurbedrijf. De drie Litouwse medewerkers van een bedrijf kwamen daarbij om het leven.

De crowdfundingactie van initiatiefneemster Susanne Blaauw heeft al 30.000 euro opgeleverd. De inzamelingsactie is begonnen onder de naam ‘Help Familie Hoogendoorn’. Directeur Dick Hoogendoorn van het getroffen timmerbedrijf heeft laten weten dat al het ingezamelde geld naar de nabestaanden gaat van de drie Litouwse medewerkers die bij de brand om het leven kwamen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl