Dutch Food Week ook in Altena

Foto: Archief
13 juli 2021, 18:41
Verlopen

ALTENA - Gemeente Altena gaat het partnerschap aan met de landelijke campagne Dutch Food Week. Van 9 tot en met 16 oktober bruist het in Nederland van de evenementen rondom de positieve kracht van voedsel.

Dit is de zevende editie van de Dutch Food Week. Nu ook in Altena. Dit jaar staan gezondheid, duurzaamheid en goed leven centraal. Gemeente Altena kiest voor goed eten: lokaal, gezond en duurzaam. Daar maakt de gemeente zich het hele jaar door hard voor, maar tijdens Dutch Food Week extra. De gemeente doet een oproep aan de inwoners, ondernemers en organisaties in Altena om samen de Dutch Food Week tot een groot succes te maken.

“Een circulair voedselsysteem draagt bij aan goed rentmeesterschap van onze leefomgeving, de gezondheid van onze inwoners en een gezond verdienmodel voor ondernemers in de voedselketen”, zegt Matthijs van Oosten, wethouder Circulaire economie. Wethouder Duurzaamheid Roland van Vugt: “Altena heeft alles in huis om de Dutch Food Week tot een succes te maken: de vitale en mooie landelijke omgeving, de diversiteit van onze landbouw en voedselsector en de ondernemersmentaliteit van de inwoners.” Laat zien wat Altena te bieden heeft op voedselgebied. Tijdens de eerste editie in de gemeente willen men de inwoners en ondernemers van Altena nog meer bewust maken van de ‘positieve kracht van voedsel’. Doe mee en organiseer ook een activiteit.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl