Nieuwe verkeersremmende maatregelen geplaatst Middenweg

Foto: Sander van Strien
17 juli 2021, 20:59
Verlopen

VEEN/ANDEL - De gemeente Altena heeft tijdelijke verkeersremmende maatregelen getroffen aan de Middenweg tussen Andel en Veen.

De aanleg van de maatregelen is in overleg gebeurd met aanwonenden en de dorpsraden van Andel en Veen. Zij vinden de Middenweg verkeersonveilig. De gemeente heeft 7 sluisjes geplaatst en past de huidige drempels aan zodat afsnijden voorkomen wordt. Nu de maatregelen zijn aangelegd, zijn de reacties verdeeld. Men vindt dat er gevaarlijke situaties ontstaan door het afsnijden van de sluisjes en het vrachtverkeer wat de fietsstroken oversnijdt.

CDA Altena vindt dat het er niet veiliger op is geworden en heeft hiervoor aandacht gevraagd bij het college van de gemeente Altena. De aanleg van de tijdelijke maatregelen heeft zo’n 70.000 euro gekost. Ondertussen werkt de gemeente Altena aan de uitwerking van nieuwe situatie aan de Middenweg met een vrij liggend fietspad.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl