Hoge water in Altena voorbij hoogste punt

Foto: Sander van Strien
20 juli 2021, 16:38
Verlopen

ALTENA - Het hoogwater in Altena heeft dinsdagochtend het hoogste punt bereikt. Waterschap Rivierenland verwacht dat het water in de Afgedamde Maas langzaam weer gaat zakken.

Zowel ter hoogte van Andel als Genderen bereikte de rivier volgens de prognoses een peil van 3,13 meter boven NAP. De dijken ter hoogte van Andel en Genderen zijn 6 meter hoog, dus zij konden de stijging gemakkelijk hebben. Voor een deel van de bewoners van de Veense Put, gelegen in de kromming van de Afgedamde Maas, zorgde de hoge waterstand wel voor overlast. Het achterste deel van het gebied was ondergelopen, waardoor die bewoners door het water moeten als zij de Veense Put wilden verlaten.

Ook de velden van voetbalvereniging Wilhelmina ’26 in Wijk en Aalburg zijn ondergelopen. Waterschap Rivierenland verwacht dat de zomerpolders bij de Afgedamde Maas nat zullen worden. Niet door hoogwater, maar door kwelwater. De scheepvaart ondervindt geen problemen door hoogwater.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl