Bierwandeling door de Woerkumse Vesting

Foto: www.altenabier.nl
14 augustus 2021, 16:42
Verlopen

WOUDRICHEM - Jacoba van Beieren en ook Hugo de Groot hebben ooit het in Woudrichem gebrouwen bier gedronken. De Spaanse bezetter was er dol op en vanaf heden kan ook de bierliefhebber het rijke verleden van de Woerkumse vesting letterlijk en figuurlijk komen proeven.

Niet alleen de visserij maar juist ook bier blijkt eeuwen lang een belangrijke economische en politieke factor voor de vesting van Woudrichem te zijn geweest. Naast de lokale bevolking waren het vooral de in de omgeving gelegerde soldaten de grootafnemers. Iedere eerste zaterdag van de maand organiseert Altena Bier samen met het Stadsgidsengilde een wandeling en bierproeverij in en rond de Vesting van Woudrichem.

Het Altena Bier, dat inmiddels 12 jaar geleden geherintroduceerd werd, vormt de spil van de wandeling annex proeverij. Deelnemers krijgen niet alleen veel te horen, zij krijgen ook vier Altena Bieren te proeven. De bierwandeling is via de website www.altenabier.nl te boeken en kost € 29,50 per persoon. De bierwandeling duurt ongeveer 3 à 4 uur. De eerstvolgende wandeling staat gepland op 7 september om 13.30 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl