Ilse de Wilde uit Andel pakt bronzen medaille met Nederlandse dressuurteam

Foto: Tineke de Wilde
16 augustus 2021, 14:40
Verlopen

ANDEL - Het Nederlandse dressuurteam pakte op donderdag 12 augustus brons tijdens het EK voor pony’s in het Poolse Strzegom. De equipe bestond onder meer uit Ilse de Wilde uit Andel. Duitsland was oppermachtig en ging er met het goud vandoor, Denemarken won zilver.

Ilse de Wilde uit Andel maakte op dit EK haar debuut en startte met Falco als allerlaatste combinatie van de dag. Zij bepaalde uiteindelijk of Nederland met brons naar huis ging en hield haar hoofd koel. Het was nog even spannend toen Ilse de ring in moest. Toen kwam de Duitse pony Daddy Moon er net uit en die kreeg zo’n gigantisch applaus, dat Falco ervan schrok.

Toen was hij eigenlijk een tandje te scherp, maar Ilse kreeg hem net op tijd weer onder controle. Falco was nog iets gespannen in het stapwerk en daardoor verloor ze iets qua punten, maar de proef was echt heel mooi!” De combinatie scoorde 73,94%, goed voor een voorlopige zevende plaats in het individuele klassement.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl