BBQ Compleet loop in Giessen gaat definitief door

Foto: Hans Verbeek
20 augustus 2021, 09:39
Verlopen

GIESSEN - Voor het eerst in bijna twee jaar organiseert Altena Road Runners weer een wedstrijd. De organisatie kreeg groen licht voor de BBQ Compleet loop die op donderdagavond 9 september in Giessen gehouden zal worden.

De laatste keer dat Altena Road Runners een wedstrijd op het programma had staan, dateert door alle coronamaatregelen alweer van 2 november 2019. Ook dit jaar kon het oudste stratenloop circuit van ons land om die redenen geen doorgang vinden. Naast de BBQ Compleet loop zal hoogst waarschijnlijk ook de Vestingstad loop op 6 november doorgaan.

De BBQ Compleet loop, die dit jaar voor de 49e keer gehouden zal worden, is de oudste nog bestaande stratenloop in het Land van Heusden en Altena en vindt altijd gelijktijdig plaats met het Jaarmarktweekend in Giessen. Om 18.00 uur zijn er diverse jeugdlopen en om 20.00 uur is de start van het hoofdprogramma. Dat is een wedstrijd en prestatieloop over 5,2 kilometer. Er is een bonus voor het verbeteren van het parcoursrecord. Bij de heren is dat: 14.42 Martin Lauret (2002), en bij de dames: 17.41 Conny van den Ouweland.

De deelnemers kunnen zich tot en met 8 september inschrijven via www.inschrijven.nl en men moet een dag van tevoren of op de wedstrijddag zelf een gezondheidsverklaring laten zien/invullen. Die verklaring is een dag voor de wedstrijd via de website van Altena Road Runners te downloaden. Mocht de wedstrijd niet door kunnen gaan, dan krijgen de deelnemers hun geld teruggestort.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl