Altena Streekfestival 2021 gaat door

Foto: Archief
7 september 2021, 17:54
Verlopen

NIEUWENDIJK - Na een jaar stilte door de coronapandemie zal er op 23 oktober 2021 weer een editie van het Altena StreekFestival plaatsvinden. Op het Altena StreekFestival 2021 zal vooral worden gevierd dat de orkesten weer mogen doen wat ze zo gemist hebben: samen muziek maken en genieten van elkaars optreden.

Niet minder dan twintig brassbands, harmonie- en fanfareorkesten zullen deelnemen. Zij krijgen een mooi en toegankelijk podium voor één van hun eerste optredens na de lockdown. In 2021 wordt het Altena StreekFestival voor het eerst georganiseerd door de nieuwe Stichting Altena StreekFestival. De Stichting Altena StreekFestival is opgericht om blaasmuziek in de regio Altena en omstreken te bevorderen. Dit wil de stichting in eerste instantie bereiken door jaarlijks het Altena StreekFestival te organiseren. Dit is een eendaags festival voor alle blaasorkesten in de regio Altena, dat zijn oorsprong vindt in 1972 en dat in 2021 zijn 48e editie zal beleven.

Het Altena StreekFestival 2021 zal op een paar punten afwijken van eerdere edities. Elk orkest speelt een vrij gekozen programma en krijgt aan de hand daarvan nuttige tips van een deskundige jury. Ook nieuw is het Testen voor Toegang. Dit betekent dat alle deelnemers en bezoekers bij binnenkomst een CoronaCheck QR-code en een legitimatiebewijs moeten laten zien. Stichting Altena StreekFestival acht de kans zeer groot dat het Altena StreekFestival georganiseerd kan worden, maar wil wel benadrukken dat alles onder voorbehoud is van mogelijk nieuwe overheidsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus. Muziekliefhebbers zijn van harte welkom op zaterdag 23 oktober 2021 in Dorpshuis Tavenu/Sporthal De Iris te Nieuwendijk. Aanvang van het festival is om 09.30 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl