Eerste verdacht drugslab Nieuwendijk voor de rechter

Foto: Archief
9 september 2021, 18:01
Verlopen

NIEUWENDIJK - Justitie houdt drie vrienden uit ’s Gravenmoer verantwoordelijk voor de drugsloods die in mei werd aangetroffen in Nieuwendijk.

Deze week was de rechtszaak tegen één van hen, de 22-jarige Michel D. Justitie ziet hem als de ‘eindbaas’ van het trio, al geven ze allemaal elkaar de schuld. Zo pleitte D.’s advocaat voor vrijspraak omdat er in de loods geen dna-sporen van zijn cliënt zijn gevonden, terwijl dit wel het geval is van de twee andere mannen. Ook zou D. weinig of nooit gezien zijn bij de loods.

Maar justitie gaat uit van Whatsappberichten waaruit D.’s betrokkenheid wel degelijk naar voren komt. Daarom eiste zij 2,5 jaar cel en een boete van tienduizend euro. Het is nog onduidelijk of de rechtbank over de gebruikelijke twee weken uitspraak doet of dat dit gebeurt nadat ook de zaak van de twee andere verdachten is voorgekomen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl