HAK rondt ‘On the way to PlanetProof’ duurzaamheidsplan volgens schema af

Foto: Archief
11 september 2021, 16:30
Verlopen

GIESSEN - Precies twee jaar na de start van het duurzaamheidsplan om voor eind 2021 alle Nederlandse zomer- en wintergroenten 'On the way to PlanetProof' gecertificeerd te krijgen, heeft HAK uit Giessen met de meest recente 'On the way to PlanetProof-certificering' haar ambitieuze teeltschema gehaald.

De komende weken volgen enkel nog de gecertificeerde bruine bonen en kapucijners. De laatste Nederlandse zomergroenten zijn de afgelopen periode geoogst in navolging van de groenten die de afgelopen twee jaar (o.a. rodekool (2019), spinazie, rode bieten, boerenkool, spruiten en zuurkool (alle in 2020)) reeds werden gecertificeerd door SMK, de stichting die het topkeurmerk beheert.

In totaliteit werkten ca. 150 telers binnen een straal van 125 km van de HAK fabriek in Giessen mee aan de implementatie van het On the way to PlanetProof programma. De extra compensaties voor telers verschilden afhankelijk van het gewas en varieerden van circa +7% tot circa +30%. De afronding van het On the way to PlanetProof-duurzaamheidsplan betekent niet het einde van de groene teeltambities van HAK. Het markeert tevens het begin van een volgende fase waarin nieuwe technieken en vormen van verdere verduurzaming van de teelt worden onderzocht en geïmplementeerd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl