Opening Dementheek Altena

Foto: Archief
13 september 2021, 18:05
Verlopen

WOUDRICHEM - Op 21 september is het Wereld Alzheimer dag. In de gemeente Altena is juist op die dag de officiële opening van Dementheek Altena. De Dementheek is een uitleenpunt voor materialen voor mensen die met dementie te maken hebben, op welke manier dan ook.

De Dementheek is onmisbaar voor mensen met dementie, of zij nou thuis of in een zorginstelling wonen, als het bijvoorbeeld gaat om het ophalen van herinneringen of interessante informatie. Dat geldt ook zeker voor hun naaste omgeving. De Dementheek is even goed voor hen, of ze nou een zorgverlener, dierbare en/of mantelzorger zijn. Er zijn ook spellen te vinden in de Dementheek, die kunnen worden ingezet om op een leuke manier te communiceren met mensen met dementie. De meeste spellen zijn erop gericht om herinneringen op te kunnen halen.

Op 21 september, Wereld Alzheimer dag, opent men de Dementheek in De Werf te Woudrichem tussen 16.00 en 17.00 uur op feestelijke wijze en daar bent u voor uitgenodigd. Wethouders Shah Sheikkariem en Paula Jorritsma verzorgen de officiële opening en Bettina Kraaijeveld maakt het met haar muziek extra feestelijk. Bij de opening worden de geldende coronamaatregelen en een maximaal aantal bezoekers in acht genomen. Wilt u erbij zijn? Aanmelden kan via www.bibliotheekaltena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl