Altena is 10 Taalvrijwilligers rijker

Foto: Geeralda Pols
28 september 2021, 11:41
Verlopen

WOUDRICHEM - Dit voorjaar startten 10 inwoners van Altena met de training Taal voor het Leven. Vol trots namen zij hun certificaat in ontvangst.

In maart startte de training. Dit keer een online variant aangezien de coronaregels het niet toestonden om de cursus op locatie te verzorgen. Het traject was anders dan anders, dat had echter geen invloed op de resultaten en het enthousiasme van de deelnemers. Met het certificaat op zak kunnen de vrijwilligers aan de slag als Taalvrijwilligers bij de Bibliotheek. De Taalvrijwilliger helpt inwoners van Altena die beter willen leren lezen, schrijven en communiceren. De begeleiding is één op één.

Onderzoek wijst uit dat het aantal laaggeletterden in Altena hoger is dan het landelijk gemiddelde. Daarom organiseert de Bibliotheek twee keer per jaar een training Taal voor het Leven. De nieuwe training start donderdagmiddag 28 oktober en bestaat in totaal uit vier donderdagmiddagen. Aanmelden kan op bibliotheekaltena.nl/taalvoorhetleven. Meer informatie over het Digi-Taalhuis is te vinden op bibliotheekaltena.nl/digitaalhuis of bel naar (085) 040 11 63.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl