‘Fietsen voor m’n eten’ in de Dutch Food Week Altena

Foto: Gemeente Altena
2 oktober 2021, 05:57
Verlopen

ALTENA - Van 9 tot en met 16 oktober bruist het in Altena van de evenementen rondom de positieve kracht van voedsel. Altena doet namelijk voor de eerste keer mee met de landelijke campagne Dutch Food Week.

Dit jaar staan gezondheid, duurzaamheid en goed leven centraal. Hier maakt de gemeente Altena zich het hele jaar door hard voor, maar tijdens Dutch Food Week extra. Deze campagne past bij het streven van de wethouders Matthijs van Oosten en Roland van Vugt om in 2046 een circulair voedselsysteem te realiseren. En Altena heeft alles in huis om dat te bereiken: de vitale en mooie landelijke omgeving, de diversiteit van onze landbouw en voedselsector en de ondernemersmentaliteit van de inwoners.

Tijdens de DFWA gaat Jacoline Peek als kopvrouw met in haar wiel wethouder Matthijs van Oosten, wethouder Roland van Vugt en het team ondernemen ‘Fietsen voor m’n eten’. Onderweg stoppen ze bij diverse ondernemers om met hen in gesprek te gaan over gezonde voeding en ondernemerschap. Uiteraard wordt de fietsmand gevuld met lekkere, lokale en voedzame producten uit Altena. ‘Fietsen voor m’n eten’ is een consumentenplatform en een informatiebron om het dagelijkse eten bij elkaar te sprokkelen op de fiets. Sinds januari 2021 verzamelt Jacoline Peek in Altena verkooppunten langs de weg, zoals boerderijwinkels en kraampjes, voor de dagelijkse boodschappen. Dit heeft vele voordelen. Iedereen die op deze gezonde manier zijn boodschappen doet, weet waar zijn eten vandaan komt en steunt de lokale boer. Er is geen verspilling van oogst die over is, en voor de producten wordt een eerlijke prijs gevraagd.

Interesse om als inwoner deel te nemen aan een activiteit in de DFWA? Zet de DWFA in uw agenda. Aanmelden voor één of meerdere activiteiten kan via www.gemeentealtena.nl/dutchfoodweek. Interesse om als ondernemer een activiteit in de DFWA te organiseren? Hoe voller het programma, hoe groter het succes van de DFWA. Aanmelden kan via: www.dutchfoodweek.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl