Onvoorwaardelijke taakstraf voor vrouw uit Woudrichem

Foto: Archief
5 oktober 2021, 10:05
Verlopen

WOUDRICHEM - De politierechter heeft maandag een vrouw uit Woudrichem een onvoorwaardelijke taakstraf opgelegd van 60 uur. Ook moet zij haar voormalige buurvrouw een schadevergoeding betalen van 500 euro.

Tussen de vrouwen was al lange tijd sprake van vete en vorig jaar mei ging het behoorlijk mis. De buurvrouw had de vrouw met een knuppel geslagen. Daarop had de vrouw de knuppel afgepakt en de buurvrouw zo hard teruggeslagen dat deze voor een deel het zicht in een oog verloor. Volgens de advocaat van de vrouw was hier sprake van noodweer, maar daar ging de rechter niet in mee.

Verdedigen mag, stelde hij, maar de vrouw was over de schutting gesprongen en letterlijk doorgeslagen terwijl zij ook weg had kunnen lopen. In dat geval had mogelijk de buurvrouw nu terechtgestaan, zei hij. In de strafmaat hield de rechter wel rekening met het feit dat de vrouw inmiddels is verhuisd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl