CDA Altena: ‘Lantaarnpaal als laadpaal’

Foto: Archief
19 oktober 2021, 10:30
Verlopen

ALTENA - Het lijkt CDA Altena een goed idee wanneer in de gemeente Altena nieuwe lantaarnpalen worden geplaatst deze te voorzien van de functie laadpaal. In de gemeente Arnhem blijkt dit een succes te zijn. De CDA fractie heeft aan het college van B&W hierover vragen gesteld.

Het gebruik van elektrische auto’s in Nederland zal de komende jaren fors gaan toenemen en goede laadinfrastructuur is hiervoor belangrijk. “Zeker voor de groep zonder eigen oprit is toegang tot een publieke laadpaal belangrijk en is het erg storend om, als je thuiskomt vanuit je werk, je op zoek moet naar een laadpaal ergens in je dorp. Deze problemen moet je voorkomen”, aldus Rene Roovers van CDA Altena.

Het gebruik van lantaarnpaal als laadpaal is een slimme oplossing om toekomstige problemen voor te zijn. Volgens fractievoorzitter Arno Bouman van CDA Altena zijn de mogelijkheden in Altena nu heel beperkt maar als er meer behoefte gaat komen wordt het een echt probleem en zeker in de toekomst als bewoners wellicht met twee elektrische voertuigen gaan rijden. Arno Bouman wil graag dat de gemeente Altena hierover gaat nadenken. De CDA-fractie heeft ook al nagedacht over mogelijke locaties waar deze laadpalen kunnen worden toegepast, zoals de nieuwe wijk Achter De Schans in Werkendam, Project Langestraat of Genderen Zuid.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl