Bankje onthuld ter nagedachtenis aan Johan Koekkoek

Foto: Archief
7 november 2021, 16:48
Verlopen

GIESSEN - Zaterdagmiddag 6 november werd bij Fort Giessen een bankje onthuld ter nagedachtenis aan Johan Koekkoek.

Hij zette zich jarenlang in voor natuur, milieu en duurzaamheid in Altena. Koekkoek was vooral ook het gezicht van natuurbeschermingsvereniging Altenatuur. Voor zijn jarenlange inzet kreeg Koekkoek in het voorjaar de Casimir Milieuprijs 2021 van de Brabantse Milieufederatie uitgereikt. Bij de prijs hoort een houten bank die dus zaterdag is geplaatst op zijn geliefde plek: Fort Giessen.

De onthulling heeft Koekkoek niet meer mee kunnen maken, omdat hij dit voorjaar plotseling op 78 jarige leeftijd overleed. Femke Dingemans van de BMF onthulde samen met de echtgenote van Koekkoek de bank aan het Koekkoekspad met zicht op het fort. Hij heeft de locatie nog zelf uitgekozen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl