Snelweg A27 werd korte tijd afgesloten vanwege politieactie

Foto: Archief
9 november 2021, 16:46
Verlopen

REGIO - De A27 van Breda naar Gorinchem was op dinsdagmiddag iets na 12.00 uur bij knooppunt Hooipolder in beide richtingen even afgesloten. Dat had te maken met een politieactie op de snelweg.

De politie meldt dat er drie mannen zijn gearresteerd, waarvan er inmiddels twee weer in vrijheid zijn gesteld. De arrestaties hebben te maken met een bedreiging met een mogelijk vuurwapen. Een 40-jarige inwoner van Utrecht zit nog vast, hij wordt verdacht van de bedreiging. De andere mannen zijn weer op vrije voeten. Er is geen vuurwapen aangetroffen.

Het drietal werd met de zogenoemde Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BGTV) procedure uit de auto gehaald. Die wordt ingezet als de politie te maken heeft met een verdachte met een vuurwapen of hierover een melding krijgt. De A27 richting Breda werd korte tijd later weer helemaal vrijgegeven, meldde de ANWB. Richting Gorinchem was de rechterrijstrook nog langer dicht tussen knooppunt Hooipolder en Geertruidenberg.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl