Gemeente Altena wil kosten oplossing fileknelpunt Kromme Nol voorschieten

Foto: Archief
10 november 2021, 08:54
Verlopen

ALTENA - Als de kosten een probleem zijn voor een oplossing van het fileknelpunt Kromme Nol dan wil de gemeenteraad van Altena deze voorschieten, dat bleek uit de motie die afgelopen dinsdag raadsbreed werd gesteund.

De provinciale weg N267 nabij de Heusdense brug is in toenemende mate een fileknelpunt geworden. Inwoners en ondernemers, die buiten Altena hun brood verdienen, staan steeds langer in de file. Het verkeer stroopt soms bij Oudheusden al op en de rotonde Kromme Nol bij Wijk en Aalburg zorgt ervoor dat de stroom auto’s druppelsgewijs Altena binnenrijdt. Een planstudie naar de oplossing wordt volgens het college begin 2022 uitgevoerd. Eind 2023 volgt de uitvoering ervan.

“Dat duurt veel te lang en het kan ook niet gelijktijdig met de uitvoering A27. Altena zit dan op slot”, aldus raadslid Otto van Breugel van CDA Altena die hier al lange tijd mee bezig is. Samen met Pim Bouman van VVD Altena diende hij een motie in die omarmd werd door alle partijen. Van Breugel: “Met deze opdracht en financiële bagage kan wethouder Hans Tanis de provincie laten zien dat het voor wat betreft de gemeente Altena het ernst is met het oplossen van dit dramatisch fileknooppunt.” De CDA Statenfractie diende deze week na overleg met CDA Altena ook Staten-vragen in over de voortgang van de aanpak van dit knelpunt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl