Utrecht verslaat Voltena

Foto: Rene van der Giessen
10 november 2021, 08:46
Verlopen

WERKENDAM/UTRECHT - In een kolkende sporthal Galgenwaard in Utrecht namen de speelsters van Team Voltena Dames 1 het afgelopen zaterdag op tegen Boleans/VV Utrecht Dames 1.

Beide teams debuteren dit jaar in de Eredivisie. Daar waar Voltena het doet met zelf opgeleide spelers, heeft Utrecht een team met spelers die elders al de nodige eredivisie ervaring hebben opgedaan. Zo speelde boegbeeld Anna Rekar jarenlang als spelverdeler bij landskampioen Sliedrecht Sport. Bij het begin van de wedstrijd was het echter gewoon 0-0 en gingen de dames van Voltena voortvarend van start. In een gelijk opgaande set werd er in de eindfase een gaatje geslagen en via 17-20 ging de set naar de Werkendamsen met 23-25.

In de sets erna herpakte Utrecht zich. De dames van Voltena lieten niet meer het beste van zichzelf zien, terwijl Utrecht langzaam maar zeker in een niet meer te stoppen flow kwam. Via 25-15; 25-16 en 25-19 pakte Utrecht drie sets en daarmee de wedstrijd. Komende zaterdag speelt Voltena thuis, Laudame Financials VCN Dames 1 is dan te gast. Om 19.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in Sporthal De Crosser in Werkendam. Iedereen is welkom, wel is een Corona Toegangs Bewijs verplicht en de toegang is gratis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl