VVD Altena stelt vragen over de ‘groene boa’s’ in Altena

Foto: Archief
16 november 2021, 20:00
Verlopen

ALTENA - VVD Altena maakt zich zorgen over de veiligheid van de ‘groene boa’s’. Deze boa’s beschermen het buitengebied tegen criminaliteit.

Slechts uitgerust met pepperspray is de effectiviteit van de boa’s beperkt, doordat zij regelmatig lange tijd moeten wachten op versterking door de politie. De VVD wil onder meer van de burgemeester weten wat de gemeente Altena doet tegen ondermijnende criminaliteit in het buitengebied en of het actieplan ondermijning toeziet op deze vaak heimelijke vorm van criminaliteit in het buitengebied, of dat het plan zich beperkt tot criminaliteit in de kernen zelf.

Daarnaast wil de VVD weten of de burgemeester bereid is om hierover het gesprek aan te gaan met de werkgever van de boa’s en het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Op 5 november 2021 bezocht Tweede Kamerlid Ingrid Michon-Derkzen de gemeente Altena. Het bezoek stond in het teken van veiligheid in het buitengebied.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl