Zet je licht aan in het donker: AAN in Altena

Foto: Gemeente Altena
16 november 2021, 17:43
Verlopen

ALTENA - De (meeste) basisscholen in Altena besteden de komende weken extra aandacht aan goede zichtbaarheid in het verkeer onder de noemer ‘AAN in Altena’.

Goede fietsverlichting speelt een grote rol nu kinderen weer meer in het donker onderweg zijn. De gemeente Altena biedt samen met 11 lokale fietsenmakers een lespakket aan. Ook kunnen kinderen hun fietsverlichting bij deze fietsenmakers gratis laten controleren. Door heel de gemeente worden fietsers erop geattendeerd hun verlichting aan te zetten. Zo hangen er posters en zijn er sjablonen gespoten op fietspaden en wegen.

Wethouder Hans Tanis trapte de actie voor goede fietsverlichting maandagmorgen af door in Almkerk een sjabloon op de weg van een veelgebruikte fietsroute te spuiten. Hans Tanis: “Goede zichtbaarheid is in het verkeer van levensbelang. Zorg voor goede verlichting en zet je verlichting aan. Dit is veilig voor jou als fietser en voor andere weggebruikers.” In het lespakket leren kinderen begrijpen waarom het belangrijk is dat zij hun licht aandoen. Naast het ‘doen’ is er ook aandacht voor de soort verlichting.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl