Twee Altenase bieren toegevoegd aan collectie

Foto: Michel Pruijmboom
28 november 2021, 12:45
Verlopen

WOUDRICHEM - Afgelopen week werden er maar liefst twee nieuwe bieren de vesting van Woudrichem ingereden.

Van het Altena Bier de ‘Fresh Hop IPA 2021’ waarbij de totale hopoogst van de ruim 30 hophoven in Altena gebruikt is. Een nieuw record want het gaat om ruim 125 kg hop. Bovendien verschijnt dit vers hop bier voor het derde jaar en daarmee is het dus een traditie in Altena. Aan de oogst werkte dit jaar meer dan honderd inwoners van Altena mee en dit is te proeven in dit bier met alle smaken van het Terroir van Altena.

Al jaren zat het Woerkumer bier te sleutelen aan een recept voor een quadrupel: een bier dat met ruim 10% alcohol. En een bier dat de hoogste eisen aan een brouwmeester stelt. Het was een zware bevalling, maar hij is er. In feite vormt deze Woerkumer Qadrupel het sluitstuk van de vaste collectie Woerkumer Bieren. Slechts in een beperkte oplage gebrouwen is dit meesterlijk bier vanaf deze week beschikbaar. De woon/werk boerderij Kraaiveld zijn ook bij deze bieren weer betrokken. Op de dagbesteding zorgde zij voor de etikettering en de neklabels. Daarnaast bezorgen zij iedere donderdag de bieren aan de retail en horeca. ‘Altena Bier’ wordt uitgegeven door ‘Heerlijk en Eerlijk’ een stichting zonder winst oogmerk. Alle vrijwillige medewerkers zetten zich actief in om in iedere kern van de gemeente Altena een ‘Hophof’ te realiseren en zoeken lokaal ook mensen die willen helpen met het onderhouden en oogsten. 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl