Geslaagde debatavond ‘Wat betekent duurzaamheid voor Altena?’

Foto: Peter Bernard
22 februari 2022, 13:03
Verlopen

SLEEUWIJK - Met ruim 60 aanwezigen bij de debatavond ‘Wat betekent duurzaamheid voor Altena?’ kijkt Progressief Altena terug op een geslaagde avond.

Betrokken inwoners, ondernemers en politici waren aanwezig om eerst te luisteren naar vier sprekers en vervolgens zelf in gesprek te gaan. Het was duidelijk dat deze avond een concreet vervolg zou moeten krijgen, waardoor Progressief Altena letterlijk de volgende stap(pen) zet door een ‘duurzaamheidswandeling’ te organiseren. Als eerste spreker vertelde gedeputeerde Elies Lemkes-Straver over het actuele beleidskader van de provincie voor de landbouwtransitie. De tweede spreker, Henk Schouten van Schouten Europe, kon daar direct op aanhaken.

Als derde spreker vertelde Lambert de Haas over de succesvolle samenwerking van inwoners in Terheijden in de energietransitie. Als laatste spreker vertelde Jifke Sol over het pad van een transitie. Na deze inleidende onderwerpen gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek. In de ene ruimte over de eiwittransitie, in de andere ruimte over de energietransitie. Er werden ervaringen en tips uitgewisseld, maar er werd ook serieus naar elkaar geluisterd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl