Lezing ‘Historie familiebedrijf Zwaluw Reizen: Van wagenmakerij tot Zwaluw Reizen’

Foto: Teus van Tilborg
7 maart 2022, 18:03
Verlopen

GIESSEN - De Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena verzorgt op dinsdag 15 maart een lezing over het Giessense  familiebedrijf Zwaluw Reizen B.V. Een bedrijf dat al bijna 100 jaar bestaat en nog steeds actief is.

Het bedrijf is in december 2020 na 96 jaar vanuit Giessen naar Ammerzoden verhuisd. De familie Elshout is, zeker in zakelijk opzicht maar ook maatschappelijk gezien, van groot belang geweest voor het dorp Giessen en omgeving. De jonge ondernemer Elshout is in de jaren twintig van de vorige eeuw mede bepalend geweest voor het ontstaan en de ontwikkeling van het openbaar vervoer in onze streek. Het heeft ook de opkomst van het maken van toertochtjes. Bijna een eeuw historie, van de opkomst van het openbaar vervoer tot een reisbureau met geheel verzorgde buitenlandse vakantiereizen, komt in de presentatie aan de orde.

Een beeld van dit bedrijf door de tijd heen, van de moeilijke beginjaren tot aan de positie van het huidige touringcarbedrijf van vandaag, wordt aan de hand van veel fotomateriaal gepresenteerd. De lezing wordt verzorgd door Wim de Graaf, bestuurslid van de Kring. De bijeenkomst is in ’t Dijkhuis aan de Kerkstraat 4 in Giessen en begint om 19.30 uur en sluit aan op de jaarlijkse ledenvergadering. Iedereen is welkom. De entree voor niet-leden is vier euro.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl