Nieuwe zwemlocaties in Altena

Foto: Gemeente Altena
7 maart 2022, 17:57
Verlopen

ALTENA - Altena heeft er sinds kort drie nieuwe officiële zwemlocaties bij. De Provincie Noord-Brabant heeft strandje Andel, strandje Rijswijk, en strandje Wijkse Bol bij Wijk en Aalburg de functie ‘zwemwater’ toegekend.

Voor de provincie een locatie aanwijst als officie?le zwemwaterlocatie, wordt er onderzoek gedaan. De afgelopen twee jaar is de zwemwaterkwaliteit en veiligheid van de strandjes onderzocht. Op basis van de uitkomsten kunnen de strandjes nu officieel gebruikt worden als zwemlocatie. De komende maanden werkt de gemeente aan de inrichting van de strandjes. Zo wordt er gekeken naar de begroeiing, zand aangevuld, drijflijnen aangebracht en bomen geplant.

Wethouder Roland van Vugt: “De strandjes zijn van grote waarde voor veel inwoners. De coronatijd heeft nog eens extra het belang van dichtbij recree?ren laten zien. Ik hoop dat we met z’n allen deze zomer kunnen genieten van de strandjes in Altena. En dan we ze met z’n allen schoon houden.” Op www.zwemwater.nl staat actuele informatie en nieuws over de officie?le en goedgekeurde zwemwaterlocaties in Nederland.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl