Kunstwerk in De Jager krijgt opknapbeurt

Foto: Archief
25 maart 2022, 06:07
Verlopen

GIESSEN - Het kunstwerk in sporthal De Jager in Giessen krijgt een opknapbeurt. Sinds de opening door Prins Claus in 1970 siert het kunstwerk de hal.

Het symboliseert het Tweeling-Ontwikkelingsproject dat aan de bouw van de sporthal was gekoppeld. Een sporthal in Giessen en een brug in Ruanda. Een initiatief van de toenmalige burgemeester van Andel, Giessen en Rijswijk, Jan Nico Scholten.

Oud-directeur van de sporthal, Paul Peet, ontwierp het kunstwerk en is nu ook bij de opknapbeurt betrokken, dat de gemeente Altena betaalt. Kramer Constructie uit Werkendam voert de werkzaamheden uit. Ook oud-burgemeester Scholten doet het deugd dat het kunstwerk opgeknapt wordt. Maar meer nog is hij blij dat de sporthal in Giessen er na zoveel jaren nog steeds is en gebruikt wordt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl