Expositie Nieuwe Hollandse Waterlinie in Visserijmuseum Woudrichem

Foto: Marianne Sijberden
12 april 2022, 17:13
Verlopen

WOUDRICHEM - In het Visserijmuseum Woudrichem staat momenteel de 3D-expositie ‘De Hollandse Waterlinies door een andere bril’. Bekijk de expositie tot en met 17 juni.

In de nieuwe, reizende tentoonstelling in het Visserijmuseum in Woudrichem is de Nieuwe Hollandse Waterlinie door een 3D-bril te zien. De 3D-Waterwerken-expositie toont het unieke watermanagementsysteem van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie dat meer dan 100 jaar lang het geheime verdedigingswapen van Nederland was. Ze konden dat gebied namelijk onder water zetten. Hierdoor was het te diep om in te lopen, maar niet diep genoeg om te bevaren.

Woudrichem heeft sinds 1362 visrechten. De inwoners van Woudrichem hebben eeuwenlang geleefd van de riviervisserij. Leer in het Visserijmuseum de oude ambachten kennen en bekijk de uitgebreide collectie van visnetten, fuiken en ander vissersgereedschap. Sinds vorig jaar werd de vesting Woudrichem onderdeel van Unesco Werelderfgoed “Hollandse Waterlinies”. Het is de enige stad in Noord-Brabant met deze titel. Het Visserijmuseum is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 – 16.30 uur en op zaterdag en zondag van 13.30 – 16.30 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl