Dodenherdenking Woudrichem op 4 mei 2022

Foto: Tineke Kraaij-van der Mooren
25 april 2022, 13:15
Verlopen

WOUDRICHEM - Op woensdag 4 mei 2022 vindt in Woudrichem de Dodenherdenking plaats. We herdenken allen, burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden, of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Om 18.45 uur is er een bijeenkomst in de Hervormde Kerk aan de Kerkstraat 35 in Woudrichem. Georganiseerd door de adoptieschool van het jaar, NBS Oudendijk  en de Stichting Gedenkteken Oorlogsslachtoffers. Ook Scouting Loevestein is betrokken bij de organisatie en verleent haar medewerking. De lezing wordt verzorgd door dhr. F. Dansen. De Herdenkingsbijeenkomst wordt ook digitaal uitgezonden via het YouTube kanaal: stichting gedenkteken Woudrichem.

Na de bijeenkomst in de kerk volgt de Stille Tocht naar het gedenkteken op het Raadhuisplein in Woudrichem. Om 20.00 uur zullen, na het blazen van de Taptoe, twee minuten stilte in acht genomen worden. Na het zingen van het Wilhelmus, lezen kinderen van de basisscholen de namen van de oorlogsslachtoffers uit hun kern en leggen bloemstukken. Aansluitend zullen door het bestuur van de gemeente Altena, leden van het stichtingsbestuur, families en instanties bloemen gelegd worden. Namens het bestuur van de gemeente Altena zal aan het einde van de plechtigheid gesproken worden, waarna de voorzitter van de Stichting Gedenkteken, dhr. H.J. Ermstrang, de plechtigheid zal afsluiten. Na afloop is er in de hal van De Werf gelegenheid elkaar te ontmoeten. Het boekje ‘Herinner … de namen’, waarin alle slachtoffers die op het monument staan worden beschreven, is daar ook nog verkrijgbaar voor € 5,- per boekje.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl