FaBra Concert Andels Fanfare Corps en Kunst en Vriendschap Meeuwen

Foto: Elise Sonneveld
19 mei 2022, 12:09
Verlopen

ALMKERK - Op 21 mei organiseert Brassband Kunst en Vriendschap Meeuwen een uitwisselingsconcert in zalencentrum Het Verlaat in Almkerk. Te gast is Andels Fanfare Corps, een FaBra concert dus. Het belooft een mooie muzikale avond te worden met afwisselende muziek.

Zo kunt u bijvoorbeeld gaan luisteren naar Horizons van Paul Lovatt-Cooper gespeeld door AFC. Met Horizons heeft de componist een werk willen schrijven dat stemt tot nadenken, maar ook energie geeft om vooruit te kijken naar de toekomst. Dit werk was ook te zien en te horen op het winterconcert Horizons, wat uitgezonden is op Altena TV. 

Brassband Kunst en Vriendschap zal o.a. Evolution van Phillip Sparke uitvoeren, dit stuk is geschreven voor de 4e divisie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen 2011. Het verbeeldt de vijf stadia van verandering, het creëren van diverse cyclische verbanden tussen vijf elementen die in ieders leven een rol spelen. Een voorbeeld: Aarde – Metaal – Water – Hout – Vuur. In deze cyclus bevat aarde metaal; metaal verandert in vloeistof (water) door verhitting; water helpt bomen te groeien; hout dat brandt creeert vuur; en vuur gebruiken als (aarde). Zo blijft de cyclus voortgaan. 

Bent u al nieuwsgierig geworden naar de rest van het programma? U bent van harte uitgenodigd op zaterdag 21 mei in Het Verlaat in Almkerk, aanvang 19.30 uur, toegang gratis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl