Gemeente Altena peilt mening over veerdiensten en pontjes

Foto: Gemeente Altena
19 mei 2022, 13:00
Verlopen

ALTENA - Gemeente Altena hoort graag van inwoners, forensen en toeristen wat ze van de veerdiensten en pontjes in de gemeente vinden. Daarom loopt er tot en met 31 mei een enquête.

Onderzoekers nemen op de veerdiensten en pontjes de enquête af bij reizigers en de vragenlijst is door iedereen online in te vullen. De gemeente hoort niet alleen graag de mening van de gebruikers van de veerdiensten, maar ook van degene die juist een ander vervoersmiddel kiezen.

Wethouder Hans Tanis was dinsdagmiddag op een veerdienst in Altena bij een onderzoeksteam die bij reizigers de vragenlijst afneemt. Hij benadrukt het belang van de veerdiensten en pontjes voor een goede bereikbaarheid: “Altena is een eiland, we zijn aan alle kanten ingeklemd door water. Bij onze bereikbaarheid spelen bruggen en water een grote rol. Veerdiensten en pontjes zijn belangrijk. We horen daarom graag wat gebruikers van de huidige veren en pontjes vinden, en we zijn benieuwd waarom inwoners, forensen of toeristen de veerdiensten juist niet gebruiken. Op basis van de input werken we verder aan de bereikbaarheid van Altena. De veerdiensten zijn straks extra belangrijk bij grote projecten zoals de verbreding van de A27.”

In de vragenlijst kan iedereen zijn of haar mening geven over bijvoorbeeld de ticketprijs, de dienstregeling en faciliteiten bij het wachten, maar ook aangeven waarom men weinig of geen gebruik maakt van de veerdiensten en pontjes. De komende weken worden er op de veerdiensten en pontjes enquêtes afgenomen bij reizigers. De vragenlijst is door iedereen online in te vullen via www.startvragenlijst.nl/veerpont. Het invullen kan tot en met 31 mei en duurt 5 minuten. Er worden 20 x 25 euro cadeaubonnen verloot onder de respondenten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl