Graafwerkzaamheden gestart voor grootschalige reconstructie Hankse Kerkstraat

Foto: Archief
19 mei 2022, 22:16
Verlopen

HANK - In Hank is Aannemersbedrijf Pauw Dodewaard begonnen met graafwerkzaamheden voor de grootschalige reconstructie van de Kerkstraat.

De riolering wordt vervangen en het wegdek wordt aangepakt. De weg krijgt een nieuwe fundering en een asfaltlaag met een zogenaamde streetprint van klinkers, in plaats van de huidige, echte klinkers. Dat asfalt moet de trillingen van het verkeer sterk verminderen.

Ook krijgt de Kerkstraat een andere inrichting. Die moet ervoor zorgen dat het veiliger wordt voor fietsers, en dat het gemotoriseerd verkeer langzamer rijdt. Tot en met november zal de Kerkstraat in gedeelten afgesloten zijn voor de werkzaamheden. Gemotoriseerd verkeer door Hank richting De Kurenpolder, Vissershang en de Biesbosch wordt omgeleid. Fietsers en wandelaars zijn wel gewoon welkom in de Kerkstraat.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl