Het Biesbosch MuseumEiland breidt uit

Foto: Archief
19 mei 2022, 12:50
Verlopen

WERKENDAM - Per 1 juni treedt Annemarie de Stigter toe tot het directieteam van het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam. Het team en het bestuur zijn verheugd met de komst van Annemarie. Zij zal zich samen met Peter van Beek gaan inzetten voor de verbreding en verdieping van de directietaken.

Het bestuur heeft zich de afgelopen maanden intensief gebogen over de toekomst van dit vooraanstaand museum midden in de Noordwaard. Niet alleen het trekken van meer bezoekers die beter gespreid over het jaar het bezoekerscentrum en het museum met een vaartocht willen beleven, maar ook het verder ontwikkelen van de actuele maatschappelijke thema’s en educatie staan nadrukkelijk op het verlanglijstje.

Het Biesbosch MuseumEiland wil aantrekkelijk blijven voor jong en oud en gaat mee met de huidige tijdsgeest. Het museum speelt hiermee in op behoeften van bezoekers die in de loop der jaren altijd veranderen. Daarom het besluit om de directietaken te verdelen over een directeur die zich volledig kan richten op de museale functies (Peter van Beek) en een directeur die zich zal bezighouden met de commerciële kant van het museum (Annemarie de Stigter).

Annemarie is geboren in Altena en woont met haar zoontje in Nieuwendijk. Ze is geen onbekende voor het museum. Ze was in haar vorige functie beleidsadviseur cultuur en toerisme van de gemeente Altena. Vanuit die positie heeft ze een groot netwerk en veel contacten opgebouwd met alle geledingen binnen de gemeente en daar buiten. Haar loopbaan heeft altijd in het teken gestaan van de vrijetijdsindustrie. In 2001 is ze gestart als projectmanager bij een commercieel incentivebureau, vervolgens maakte ze de stap naar het publieke domein en werkte een aantal jaren in het theater. Vanaf 2007 mocht ze zich als beleidsmaker voor het culturele en toeristisch recreatieve veld in gaan zetten. Het netwerk kent haar als een deskundige, creatieve en enthousiaste professional met een groot hart voor cultuur en onze mooie omgeving. Met haar ervaring, kennis en netwerk kijkt ze ernaar uit om samen met Peter van Beek het museum nog verder te brengen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl