Waterschap Rivierenland repareert gebroken persleiding nabij Woudrichem

Foto: Waterschap Rivierenland
19 mei 2022, 22:12
Verlopen

WOUDRICHEM - Sinds woensdagmiddag werkt Waterschap Rivierenland aan herstel van een gebroken persleiding nabij de Almkerkseweg in Woudrichem.

Door de zware regen kunnen riooloverstorten tussen de breuk en de rioolwaterzuiveringsinstallatie overlopen. De persleiding vervoert rioolwater naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie Sleeuwijk. Het waterschap repareert de breuk. Om de reparatie uit te voeren, heeft de gemeente de Almkerkseweg afgesloten tussen de rotonde Woudrichem en de rotonde Ruigenhoekweg. Een omleidingsroute is ingesteld.

Om overstort zoveel mogelijk te beperken, voert het waterschap bij verschillende rioolgemalen afvalwater af met tankauto’s. Ook houdt het waterschap het slootwater in de omgeving in de gaten. Hoe lang de reparatie duurt is nog onbekend en mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl