Actieve 65-plussers gezocht voor vrijwilligerswerk

Foto: Archief
22 mei 2022, 14:18
Verlopen

ALTENA - Afgelopen weken hebben veel inwoners van gemeente Altena in de leeftijd van 65 tot 75 jaar een brief ontvangen, waarin zij geïnformeerd worden over het Servicepunt Vrijwilligers.

Omdat gemeente Altena rijk is aan een prachtige vrijwilligerscultuur en er steeds nieuwe vacatures ontstaan, wil de gemeente inwoners bewustmaken van de voordelen van vrijwilligerswerk en wijzen op de diversiteit van vrijwillige inzet. Zorgorganisaties, sportverenigingen en de vrije tijdbranche steunen op deze kanjers, die zich week in en week uit inzetten voor een ander. Hun loyaliteit en flexibiliteit is groot en dus onmisbaar. Binnen de gemeente Altena zijn er verschillende (welzijns-)organisaties en verenigingen die hen graag met open armen ontvangen.

Het Servicepunt Vrijwilligers van Trema Welzijn helpt mensen gratis en vrijblijvend bij het vinden van passend vrijwilligerswerk en biedt organisaties de mogelijkheid om vacatures te plaatsen op de vacaturebank. Iedere donderdagochtend tussen 10.00 – 11.30 uur is er een inloopspreekuur in Bibliotheek CultuurPuntAltena, Raadhuisplein 1 in Woudrichem. Daar is ruimte om actuele vrijwilligersvacatures in te zien of in gesprek te ontdekken wat past.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl