Handhavingsdag in de Biesbosch goed voor 15 proces verbalen

Foto: Staatsbosbeheer
23 mei 2022, 17:28
Verlopen

WERKENDAM - Op zaterdag 21 mei was er een integrale handhavingsactie in de Biesbosch. Gedurende de actie zijn er tientallen controles uitgevoerd en 15 proces verbalen uitgeschreven.

Deze handhavingsactie aan het begin van het hoogseizoen was gericht op een aantal speerpunten. Zo werden alle beschermde natuurgebieden intensief controleert op o.a. rust, overlast, vernielingen, kampvuren, aanwezigheid buiten wegen en paden, niet aangelijnde honden en overige algemene terreinregels. Ook waren de watersporters een aandachtspunt als het gaat om snelvaren, surfen in gesloten gebied en BPR-wetgeving. Een laatste speerpunt was ook de (sport)visserij in de Biesbosch waar met verschillende partners op is gecontroleerd.

Gedurende de actie zijn er tientallen controles uitgevoerd. In totaal zijn er 15 proces verbalen uitgeschreven voor o.a. achterlaten van afval, verboden aas (visserij), niet tonen van een ID-bewijs, het niet hebben van een vaarbewijs op een boot waar wel een vaarbewijs voor nodig is en voor loslopende honden. Tevens is er bij één persoon een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Ook werden er tientallen keren waarschuwingen gegeven voor zaken als te hard varen, geen registratieteken hebben op een boot, geen reddingsvest dragen en verkeerd parkeren.

Staatsbosbeheer heeft deze actie samen met diverse andere partijen georganiseerd, waaronder de omgevingsdienst, de gemeenten, Rijkswaterstaat en politie. Door met handhavers van verschillende disciplines op te trekken, kan effectiever worden opgetreden tegen bezoekers die ongewenst gedrag laten zien. De samenwerkende partijen stellen dat het een geslaagd weekend was, waarbij integraal is gezorgd voor een schoon, stil, heel en veilige Biesbosch voor natuur en recreant.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl