Beleef Pinksteren op Slot Loevestein

Foto: Archief
24 mei 2022, 23:15
Verlopen

POEDEROIJEN - Dit Pinksterweekend is er weer van alles te doen op Slot Loevestein. Het thema van de Dag van het Kasteel is ‘Rampjaar 1672: een ramp is van alle tijden’. Speciaal voor dit Pinksterweekend kijkt men op het slot naar rampen op Loevestein in relatie tot water.

De ligging tussen Maas en Waal, de dubbele slotgracht, de Hollandse waterlinies, Hugo’s ontsnapping via het water… de geschiedenis van Loevestein is verweven met water. Soms als vijand, bij hoogwater, en soms als vriend, om de vijand juist buiten te houden. Wist u dat water als bondgenoot werd ontdekt in de strijd tegen de Spanjaarden? En hoe zit het nou precies met die Hollandse Waterlinie? Hoe hoog moest het water staan om een leger te stoppen? Tot de enkel? Knie? Of schouderdiep? In een Duits spionagerapport werd ten tijde van de Eerste wereldoorlog gesproken van het geheime wapen van Holland. Durfden de Duitsers ons land daarom niet binnen te vallen? En waarom was dat tijdens de Tweede wereldoorlog niet zo? In het Pinksterweekend is er genoeg te ontdekken over water en rampen op Loevestein. De enthousiaste museumgidsen vertellen u daar graag over.

Elke dag is er een instaprondleiding om 11.30 uur en 14.30 uur. In deze rondleiding ontdekt u de hoogtepunten uit de geschiedenis van Loevestein. De prijs voor de instaprondleiding is € 7,50. Kinderen van 4 t/m 18 jaar betalen € 5,00 en in de leeftijd 0 t/m 3 jaar is het gratis. De prijzen zijn exclusief entree. Aanmelden voor de instaprondleiding kan bij de receptie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl