Twee nieuwe namen voorgesteld voor college 2022-2026

Foto: Sander van Strien
24 mei 2022, 15:49
Verlopen

ALTENA - Op dinsdagmiddag 24 mei werd in het gemeentehuis in Almkerk door formateur Nico van Mourik het bestuursakkoord 2022 – 2026 overhandigd aan burgemeester Egbert Lichtenberg. Tijdens de presentatie werd ook de nieuwe collegesamenstelling voorgesteld.

Het bestuursakkoord draagt de titel ‘Samen leven, wonen en werken in vitaal Altena’. Het nieuwe collegevoorstel voor de gemeente Altena kent drie terugkerende namen en twee nieuwe kandidaat-wethouders. Wendy van Ooijen namens het CDA en Anneloes van Hunnik namens Progressief Altena zijn als nieuwe kandidaat-wethouders voorgedragen. Roland van Vugt namens het CDA, Shah Sheikkariem namens AltenaLokaal en Hans Tanis namens de SGP zijn opnieuw voor de positie wethouder voorgedragen.

Wendy van Ooijen is samen met haar man en drie dochters woonachtig in Woudrichem en al vele jaren actief in de gemeente als raadslid voor het CDA. Ook werkt ze als directeur op CBS de Parel in Rijswijk en CBS de Sprankel in Dussen. Anneloes van Hunnik woont in Zwijndrecht met haar vrouw en hun pleegkind en is fractievoorzitter voor GroenLinks provinciale afdeling Zuid-Holland. Ze werkt daarbij als specialistisch hulpverlener in de jeugdhulp.

Tijdens de raadsvergadering van 31 mei wordt het nieuwe bestuursakkoord met de voltallige raad besproken. Op de agenda staat dan ook de formele benoeming van de beoogd wethouders en de vervangende raadsleden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl