Imkers houden open huis tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen

Foto: Archief
26 mei 2022, 11:11
Verlopen

REGIO - De Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) organiseert dit jaar voor de elfde keer het grootste imkerevenement van ons land: de Landelijke Open Imkerijdagen.

In het weekend van 9 en 10 juli houden imkers, op tal van locaties verspreid door het hele land, open huis. Bent u benieuwd naar het werk van een imker? Wilt u weten hoe honing ontstaat? Of hoe bijen hun raten bouwen? Tijdens de open imkerijdagen ontdekt u van alles over bijen. U krijgt uitleg over werksters, darren en de (bijen)koningin en krijgt praktische tips over hoe u kunt bijdragen aan een beter leefklimaat voor de bijen.

Insecten en in het bijzonder bijen staan volop in de belangstelling. Vooral hun leefklimaat en daarmee het aanbod van dracht ofwel voedsel staat onder druk. Bijen zijn onmisbaar, met name omdat zij als bestuivers van belang zijn voor vele soorten groenten en fruit. Het is daarom van groot belang onze leefomgeving zo bijvriendelijk mogelijk te maken. Nederland telt ongeveer 10.000 imkers waarvan 80% is aangesloten bij de NBV. De vereniging is een ledenorganisatie en belangenbehartiger van de imkerij richting overheden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl